A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Липоводолинської селищної ради

ЩОРІЧНО, У ПЕРШИЙЧЕТВЕР ЛИСТОПАДА, ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З НАСИЛЬСТВОМ

Дата: 04.11.2022 10:48
Кількість переглядів: 15

З 2020 року, за рішенням ЮНЕСКО, у перший четвер листопада відзначається Міжнародний день боротьби з насильством і булінгом у школі. Це важливе нагадування для всього світу про те, що будь-яка форма насильства, пов'язаного зі школою, порушує право на освіту, здоров'я та добробут учнів. Звіт ЮНЕСКО у 2019 році засвідчив, що з проявом булінгу зустрічається майже кожна третя дитина, а кожен 10-ий учень стає жертвою кібер-залякування.

Якісна освіта не може проходити в атмосфері тривоги, страху та невпевненості. Країни не досягнуть Цілі сталого розвитку 4 – особливо цілі 4.a.2 щодо безпечного, ненасильницького, інклюзивного та ефективного навчального середовища для всіх – і своїх обіцянок якісної освіти для всіх, якщо вони не вирішать проблему знущань та насильства у школах. Хоча проблема досить поширена, її можна подолати.

Як справедливо визнають держави-члени ЮНЕСКО, єдиний спосіб подолати знущання та забезпечити всім школярам відчуття безпеки в школі – це побудова партнерських відносин у шкільній спільноті та між суспільствами.

Потрібно співпрацювати над вирішенням основних причин насильства, пов’язаного зі школою, та виховання культури поваги до прав учнів та «політики абсолютної нетерпимості» до насильства.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень