A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Липоводолинської селищної ради

Новітня STEM-лабораторія – ключ до нових знань

Дата: 30.12.2021 11:07
Кількість переглядів: 26

В рамках  Урядової програми «Спроможна школа для кращих результатів» Липоводолинська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів отримала обладнання для STEM-лабораторії.

STEM-лабораторія це засоби навчання, інноваційне освітнє середовище у якому діти моделюють, конструюють, вивчають робототехніку, електроніку, графіку та інженерію в комплексі, а природничі дисципліни – фізика, хімія, біологія, математика, інформатика, технології – за допомогою дослідів та експериментів. Навчальні заняття з інформатики по алгоритмізації та програмуванню будуть значно цікавіші, адже  потрібно буде складати алгоритм для  реального, а не віртуального робота.

З допомогою набору змінних модулів Field Kit простір лабораторії можна адаптувати під різні види діяльності, проєктування, побудову та  тестування задуманих рішень.

STEM-комплекти обладнання для навчання учнів початкової, середньої та старшої школи, набори конструкторів для створення різноманітних роботів на колісних, гусеничних платформах, з використанням маніпуляторів можна доповнювати величезним набором різних датчиків (освітлення, комп’ютерного зору, руху, температури, вологості, тиску, прискорення, ультразвуку), що дозволить розробляти та конструювати різноманітні автоматизовані системи та прилади. Конструктори Кібер Кодер дають можливість провести 50 експериментів із використанням мови програмування С/С++.

Учнівські ноутбуки (на основі процесора Core i3 11 покоління) будуть незамінними пристроями для розробки та написання алгоритмів функціонування мікроконтролерів, роботів та систем автоматики, які використовують мову програмування С/C++, Python та  Scratch (для початкової ланки). 

Для реалізації безмежних планів та ідей, а також підвищення пізнавальної активності, кращого сприймання інформації та комунікації між учнями під час проведення занять в комплекті лабораторії  інтерактивна панель.

Робоче місце учителя обладнано сучасним ноутбуком, лазерним принтером, зарядною станцією для зарядки акумуляторів (Power Bank), які використовуються для тестування роботів, а також  точкою доступу Wi-Fi.

Важливим пристроєм, який входить до комплекту є 3D принтер, що здійснює друк із використанням технології PLA і дозволить більш глибше зануритись у світ 3D та реалізувати найцікавіші, найсміливіші ідеї і задумки, освоїти роботу з редакторами тривимірної графіки, CAD-системами.

STEM-лабораторія є значним внеском у розвиток майбутнього покоління, адже сприятиме  розвитку інженерних, конструкторських навичок та компетентностей.  А випускники закладу будуть  конкурентноздатними у світі сучасних технологій.

На придбання STEM-лабораторії освоєно коштів 1 080 000 грн., з них:

державний бюджет - 972 000 грн., місцевий бюджет - 108 000 грн.

 

            


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень