A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Липоводолинської селищної ради

«Твоє право не повинно порушувати права іншої людини»

Дата: 25.09.2023 13:07
Кількість переглядів: 22

Під таким гаслом в освітніх закладах громади відбулися заходи зі здобувачами освіти щодо відповідальності неповнолітніх.

За статистичними даними Управління інформаційно-аналітичної підтримки Головного управління Національної поліції в Сумській області протягом 8 місяців 2023 року дітьми або за їх участю вчинено 118 кримінальних правопорушень, що більше в порівнянні з минулим роком на 11,5%. Головними причинами вчинення неповнолітніми кримінальних правопорушень є низький виховний вплив батьків або осіб, що їх заміняють, негативний вплив дорослих, засобів масової інформації, Інтернет-ресурсу, особисті негативні явища,  низькі соціальні умови проживання та матеріальна скрута, незайнятість неповнолітніх.

Ураховуючи вищезазначене, з метою недопущення зростання рівня злочинності серед здобувачів освіти, попередження скоєння неповнолітніми адміністративних та кримінальних правопорушень, потрапляння їх під негативний вплив осіб з неправомірною поведінкою, особливо в умовах збройної  агресії російської федерації проти України, спеціалістом із безпеки в освітньому середовищі Наталією Коваленко та дільничним офіцером громади Юрієм Логвою 14 та 15 вересня в освітніх закладах громади , а саме  Берестівському, Беївському та Байрацькому ліцеях, проведено заходи зі здобувачами освіти старших класів,  щодо відповідальності неповнолітніх. В ході дискусії обговорено негативні соціальні явища, як супутники протиправної поведінки, причини вчинення правопорушень, які негативно впливають не лише на конкретних людей, а й на державу загалом.

Хочеться мати надію, що мету проведення заходу досягнуто і кожен підліток, перш ніж скоїти правопорушення, все ж таки задумається, чи вартує  це зламаного життя.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень