A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Липоводолинської селищної ради

Практично-тренувальні заняття з евакуації за сигналом «Повітряна тривога» проведено в закладах освіти громади

Дата: 08.09.2023 14:35
Кількість переглядів: 44

Життя в сучасних реаліях дуже складне і знання з безпеки життєдіяльності є неабияк  важливим його компонентом, як для дорослих так і для дітей. Тому важливо систематично  відпрацьовувати  правила поведінки в різних екстремальних ситуаціях, а з учасниками освітнього процесу першочергово.

7-8 вересня  в Беївському ліцеї, Сухогруньській гімназії та Сухогруньському закладі дошкільної освіти «Ромашка», Берестівському ліцеї, Берестівському та Панасівському закладах дошкільної освіти зі здобувачами знань, педагогами та технічним персоналом, проведено практично-тренувальні заняття з евакуації за сигналом «Повітряна тривога». Мета заходу - відпрацювання алгоритму дій під час надзвичайних ситуацій, зокрема, евакуації. Під час обєктових занять було охоплено  395 осіб.

Під час тренувального заняття діти та працівники продемонстрували свої злагоджені дії. Почувши сигнал оповіщення всі учасники діяли швидко, рішуче, без зайвих відволікань перемістилися до призначеного місця евакуації згідно схеми евакуації. Всі шляхи евакуації були вільними та відкритими, тому евакуація відбувалася оперативно. Під час заходу увага приділялася правилам евакуації.

Спеціаліст із безпеки в освітньому середовищі Наталія Коваленко та представник територіального підрозділу ДСНС  Юрій Білоножко  обговорили з дітьми алгоритм дій в разі, коли повітряна тривога застала вдома, на вулиці, в транспорті, про небезпеку, що може трапитися при пожежі та як її уникнути. Розглядали ситуативні завдання щодо дій в разі виявлення підозрілих предметів чи підозрілої особи  в приміщенні  та на території закладу. Представник територіального підрозділу ДСНС Ярослав Шкарлупа порадував дітлахів  розмальовками та чудовим комплектом, який містить комікси, наліпки та інші буклети для навчання правилам поводження в різних ситуаціях під час воєнного стану.

Такі заняття важливі, адже тренування загартовують  від невмілих дій, паніки при виникненні справжньої надзвичайної ситуації та допоможуть врятувати життя дітей та дорослих в різних екстремальних ситуаціях.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень