A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Липоводолинської селищної ради

ЛЮБОМИРА МАНДЗІЙ: ЕПІДЕМІОЛОГІЧНА СИТУАЦІЯ ДОЗВОЛЯЄ ПРОВЕСТИ ЗНО-2020 25 ЧЕРВНЯ – 17 ЛИПНЯ, ПУНКТИ ТЕСТУВАННЯ ГОТОВІ ПРОВЕСТИ ЙОГО У БЕЗПЕЧНИХ УМОВАХ

Дата: 22.06.2020 15:38
Кількість переглядів: 9

Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій дозволила провести зовнішнє незалежне оцінювання з 25 червня до 17 липня. Про це сьогодні, 22 червня 2020 року, заявила т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій під час спільної з партнерами перевірки готовності пункту проведення ЗНО у Коледжі морського і річкового флоту. У візиті також взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарії в Україні Клод Вільд і заступник голови Представництва ЮНІСЕФ в Україні Лора Білл.

“Сьогодні Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій ухвалила рішення: епідеміологічна ситуація дозволяє провести ЗНО у запланований термін – з 25 червня до 17 липня. Водночас МОН, Український та регіональні центри оцінювання якості освіти, пункти тестування готові провести ЗНО-2020 у безпечних умовах згідно з рекомендаціями Головного державного санітарного лікаря України. Ми вдячні партнерам за допомогу в забезпеченні пунктів проведення ЗНО засобами захисту для учасників тестування, інструкторів та медиків”, – зазначила т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Так, під час зовнішнього незалежного оцінювання: 

  • допуск до тестування відбуватиметься згідно з рекомендаціями Головного санлікаря (температура тіла не вище 37,2 С, відсутність ознак респіраторних захворювань, наявність маски або респіратора),
  • Держпродспоживслужба контролюватиме вимоги до пунктів тестування (відстань між учасниками не менше 1,2 м, масковий режим, наявність антисептиків, дезінфекція приміщень, організована утилізація використаних масок тощо),
  • діятимуть заходи для уникнення скупчень людей (більше часу для входу, проміжки часу для входу різних учасників, правильна організація черг із дистанцією),
  • діятиме супровід медиків та Національної поліції,
  • будуть залучені інструктори не з груп ризику.

“ЗНО – це одна з найбільш успішних демократичних інституцій. Для Швейцарії важливо підтримати ЗНО в ці складні часи пандемії COVID-19, щоб забезпечити максимально безпечні умови тестування та гарантувати прозорість вступної кампанії для української молоді. Швейцарія переконана, що за будь-яких умов якість освіти має залишатися найбільшим пріоритетом”, – повідомив Клод Вільд, Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарії в Україні.

Завдяки партнерам – Групі Нафтогаз, ЮНІСЕФ в Україні та Посольству Швейцарії в Україні – пункти проведення ЗНО забезпечені:

  • медичними масками для учасників, інструкторів та медиків,
  • безконтактними термометрами (пірометрами),
  • дезінфікуючими засобами для рук,
  • дезінфікуючими засобами для обробки поверхонь,
  • ізоляційними медичними халатами та захисними щитками для медиків.

“Ми повинні зробити все, щоб пандемія не обмежувала доступ дітей до освіти.  Кожен випускник має право на реалізацію свого потенціалу в безпечному середовищі. ЮНІСЕФ у партнерстві з Unilever та Нова пошта підтримав Уряд  України у створенні безпечних умов під час проведення зовнішнього  незалежного оцінювання у відповідь на виклики, спричинені COVID-19”, – наголосила Лора Білл, заступник голови Представництва ЮНІСЕФ в Україні.

Всього потребу забезпечено для 1714 пунктів (5188 пункто-тестувань) проведення ЗНО, ЄВІ та ЄФВВ. У 2020 році у основній сесії ЗНО візьмуть участь 379 493 особи, ЄВІ/ЄФВВ складатимуть 101 283 особи. Під час тестування та іспитів буде залучено 242 650 працівників та 11 630 медиків.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень