A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Липоводолинської селищної ради

Спільними зусиллями продовжуємо працювати над створенням безпечного простору для дітей у закладах освіти громади

Дата: 27.10.2023 11:12
Кількість переглядів: 19

24 жовтня близько сотні ліцеїстів 3-х та 4-х класів Липоводолинського ліцею взяли участь у незвичайному уроці з пожежної та мінної безпеки, який для них провели рятувальники територіального підрозділу ДСНС України та спеціаліст із безпеки в освітньому середовищі відділу освіти, молоді та спорту Липоводолинської селищної ради.

         Під час зустрічі діти ознайомилися з аварійно-рятувальним обладнанням та технікою, «попрацювали» з гідравлічними ножицями, що використовуються під час пожежі, аварії  для розрізання, підйому різних елементів будівельних конструкцій, дізналися про будову спецтехніки, і звісно, побули в ролі екіпажу пожежно-рятувального автомобіля. В ігровій формі, з маленькими учасниками заходу, повторили правила пожежної безпеки, пригадали алгоритм  дій в разі знаходження небезпечної знахідки.

         Не залишили поза увагою здобувачів освіти Байрацького ліцею. Зустріч відбулася в теплій  та доброзичливій атмосфері під гаслом «Ти в безпеці». З дітьми поговорили про правила поведінки під час воєнного стану, вкотре, нагадали алгоритм дій під час сигналу оповіщення «Увага всім»!, правила поводження в укритті. У зв’язку з настанням холодів, не залишили без уваги питання необхідності дотримання правил пожежної безпеки при використанні електричних та газових приладів. Переглянули відео повчального змісту на дану тематику.  Діти, в черговий раз, мали змогу поспілкуватися з рятувальниками та почути про їх відповідальну місію – рятувати життя, інколи, ризикуючи своїм.  

Приємно було спостерігати цікавість та активність дітлахів під час заходів, тим паче, коли з дитячих вуст звучить запрошення в гості, переконуєшся, що такі зустрічі мають сенс. Зустріч завершилася, але безпека дітей залишається одним із пріоритетних завдань для нас, дорослих. Тож спільними зусиллями створимо простір нашої громади, де не лише добре, а й безпечно.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень