A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Липоводолинської селищної ради

Насильство - це не ОК! З 25 листопада по 10 грудня 2023 року заклади освіти громади долучилися до участі у Всеукраїнській акції «16 днів проти насильства»

Дата: 11.12.2023 16:38
Кількість переглядів: 79

Повномасштабне вторгнення російської федерації в Україну загострило чимало проблем українського суспільства: зменшення рівня доходів, безробіття, втрата місця проживання та ін. Таке соціальне напруження є каталізатором негараздів у родині, що може переростати в насильствоПобої, знущання у сім’ї, дискримінація, обмеження прав та багато інших видів насильства для багатьох є щоденною реальністю, про яку мовчать. Мовляв, усі так живуть, тож треба терпіти. Та це не "ОК", терпіти не треба.

Підтримувати один одного та пліч-о-пліч протистояти насильству, не сподіватись на випадковість, а збільшити обізнаність і розуміння про форми насильства у суспільстві, привернути увагу до проблем його подолання, сприяти створенню суспільного простору, вільного від насильства – такі задачі перед собою ставимо ми, дорослі.

Щоб створити безпечне середовище для кожного та кожної,  спеціалістом із безпеки в освітньому середовищі Наталією Коваленко, дільничним офіцером громади Юрієм Логвою та начальником служби у справах дітей Людмилою Костян, в освітніх закладах громади проведено комплекс заходів на тему: «Насильство – це не ОК!».

7 грудня 2023 року в Берестівському ліцеї відбулася зустріч з учнями 7-8 класів, в ході якої дискутували про різне: що таке насильство, його види, ознаки; про правила поводження з незнайомими людьми. Будували алгоритм дій, якщо ти став жертвою чи свідком насильства . В черговий раз , проговорювали   номери телефонів «гарячих» ліній, в разі, якщо немає кого просити про допомогу.  Переглядали  та обговорювали відео  «як не потрапити до трудового та сексуального рабства». Знайомилися з поняттям «Довірений дорослий» та, вкотре, переконалися, що кожна дитина має таких людей, яким можна довіряти, причому це не тільки дорослі з родинного кола, а й класні керівники, друзі батьків чи тренер.

8 грудня 2023 року в Липоводолинському ліцеї  з учнями  6 - го класу, говорили на тему «Булінг. Відповідальність за його вчинення», «Кібербулінг»; про дотримання правил статуту закладу освіти, зокрема,  щодо спілкування з однокласниками та вчителями. Детально зупинилися на інструкції, як поводитися дитині у разі агресії та небезпеки зі сторони інших та правилах 3Р.

В рамках проведення акції «16 днів проти насильства»,  за співпраці з керівниками  закладів, класними керівниками, в групах серед батьків поширено відео «Допоможіть зупинити насильство над дітьми», спеціалістом із безпеки в освітньому середовищі  надано роз’яснення батькам «Як зрозуміти, що дитина піддається насильству та куди слід звертатися».

Протидія будь-яким проявам насильства – це  не справа кожного, а суспільна проблема. Додержання права на захист від насильства не повинно вважатись другорядним, навіть,  під час повномасштабної війни на території України.

Насильству немає виправдання.  Не замовчуйте та не відвертайтеся від тих, кому потрібна допомога.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень