A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Липоводолинської селищної ради

Про проведення навчання команд реагування закладів освіти

Дата: 27.12.2023 16:33
Кількість переглядів: 71

         У листопаді 2023 року набув чинності  Порядок раннього попередження та евакуації учасників освітнього процесу в разі нападу або ризику на заклад освіти, затверджений наказом  Міністерства внутрішніх справ України та Міністерства освіти і науки України від 18.08.2023  №685/1013. Цим нормативним документом визначено механізм реагування поліції, ДСНС і закладів освіти у разі застосування особою або групою осіб фізичного та/або психологічного насильства (із застосуванням (не застосуванням) різних видів зброї) у закладі освіти та прилеглій до нього території. В кожному закладі освіти громади створено команди реагування та чітко розподіллено обов’язки між її членами відповідно до алгоритму дій у разі нападу або ризику нападу на заклад освіти.

         26 грудня 2023 року спеціалістом із безпеки в освітньому середовищі відділу  освіти, молоді та спорту  Наталією Коваленко спільно з провідним  фахівцем відділу організації профілактичної роботи та заходів цивільного захисту   Роменського районного управління  Головного управління ДСНС у Сумській області Ярославом Шкарупою, поліцейським офіцером громади сектору превенції Роменського районного відділу поліції Головного управління національної поліції у Сумській області Юрієм Логвою та старшим дільничним офіцером поліції ВП №1 (с. Недригайлів) Роменського РВПГУНП у Сумській області Сергієм Стешенко в усіх закладах загальної середньої освіти громади, а саме: Липоводолинському, Берестівському, Беївському, Байрацькому ліцеї та Сухогруньській гімназії проведено навчання команд реагування щодо практичного відпрацювання алгоритму дій відповідно до Порядку раннього попередження та евакуації учасників освітнього процесу в разі нападу або ризику на заклад освіти, затвердженого наказом  Міністерства внутрішніх справ України та Міністерства освіти і науки України від 18.08.2023  №685/1013.

         В навчанні взяло участь 20 осіб. В процесі навчання  відпрацьовано алгоритм дій у разі нападу або ризику нападу на заклад освіти та обговорено проблемні питання, що виникають при дотримання окремих його пунктів.  Визначено завдання та шляхи подальшої роботи з  даного напрямку.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень