A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Липоводолинської селищної ради

Профілактика правопорушень неповнолітніх – одне з найважливіших питань сьогодення.

Дата: 16.02.2024 14:09
Кількість переглядів: 30

      З метою профілактики правопорушень серед неповнолітніх, спеціалістом із безпеки в освітньому середовищі Наталією Коваленко проведено ряд заходів, спрямованих на профілактику правопорушень серед неповнолітніх.

     14-15 лютого 2024 року відбулися зустрічі з учнями сьомих класів Липоводолинського та Берестівсько ліцеїв. Діти поповнили скарбничку своїх знань  правовими термінами «правопорушення,» «види правопорушень та відповідальність, як наслідок за їх скоєння».  Дискутували  про те, що потрібно знати підліткам та як діяти, щоб дії  не мали протизаконного характеру. Працювали над ситуативними задачами, визначали види правопорушень, обговорювали їх наслідки. Разом з казковими героями подорожували до «Країни Права», аналізували , які ж саме права порушені в казках.

До заходу в Липоводолинському ліцеї долучилася офіцер безпеки Вікторія Касянчук, яка вправно надавала відповіді на всі питання, які цікавили дитячу аудиторію.

    З метою профілактики сімейного неблагополуччя, як однієї зі складових попередження правопорушень та злочинності серед неповнолітніх, мала місце зустріч з соціальним педагогом ліцею  Оксаною Кревсун. Обговорювали один з напрямків роботи, спрямованої на своєчасність виявлення сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах, про типові проблеми таких сімей та надання відповідної якісної допомоги.  Обмінялися пропозиціями щодо планування та проведення спільних заходів щодо покращення правовиховної  та просвітницької роботи з учнями та  батьками.

  З метою попередження  правопорушень серед дітей, виявлення учнів, які систематично порушують освітній процес, прогулюючи навчальні заняття  та проводячи час в громадських місцях, заплановано проведення  профілактичного рейду , спільно з  представниками поліції та служби у справах дітей.

     Спільними зусиллями формуємо безпечний освітній простір та  дбаємо про безпеку наших дітей!


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень