A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Липоводолинської селищної ради

Про реалізацію пріоритетного проекту у 2024 році

Дата: 28.02.2024 16:01
Кількість переглядів: 9

      У межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Міністерством молоді та спорту України реалізується пріоритетний проект у сфері психічного здоров’я «Молодіжні центри та активні парки – частина екосистеми психічного здоров’я» (далі – проект).

     Метою проекту є збереження та відновлення психічного здоров’я населення, у тому числі ветеранів війни, військовослужбовців та членів їх сімей, шляхом використання дієвих інструментів допомоги у подоланні стресу, пов’язаного з війною та наслідками пережитих травматичних подій, у тому числі через залучення до оздоровчої рухової активності.

     Одним із заходів реалізації проекту передбачено залучення ветеранів війни, у тому числі осіб з інвалідністю, до соціального проекту «Активні парки – локації здорової України» (далі – соціальний проект) в якості координаторів (фахівців).

    Практика залучення ветеранів війни до соціального проекту у якості координаторів (фахівців) успішно реалізовувалась у 2023 році у Київській області.

     Відповідно до підпункту 3 пункту 7 Положення про соціальний проект «Активні парки – локації здорової України», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07 квітня 2021 року № 326 до організації занять із оздоровчої рухової активності та дозвілля громадян залучаються фахівці сфери фізичної культури і спорту, провідні спортсмени, представники установ, громадських об’єднань та інших організацій.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень