A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Липоводолинської селищної ради

Безпека для дитини – один із головних принципів Нової української школи

Дата: 04.04.2024 14:58
Кількість переглядів: 10

Для того, щоб організувати безпечне освітнє середовище, вчительство має володіти певними навичками, адже вміти надати першу допомогу - критична необхідність для кожної людини, особливо в умовах війни. З цією метою в  освітніх закладах громади організовано та розпочато проведення занять з надання домедичної допомоги.

 

У березні в Липоводолинському ліцеї для педагогічних працівників проведено тренінг, завдання якого сформувати навички надання швидкої, а головне, ефективної домедичної допомоги; що робити вчителю в разі непередбачуваної ситуації, як допомогти дитині або іншому дорослому,  як уникнути паніки  та правильно покликати професійну допомогу.

Опановувати   навички  надання домедичної допомоги педагогів навчав фельдшер медицини невідкладних станів Липоводолинської підстанції екстреної медичної допомоги Дмитро Стрілець. У цьому курсі  медик не лише розповідав про те, як надати домедичну допомогу, а й  демонстрував дії, які допоможуть дитині чи дорослій людині до приїзду карети швидкої. Практикували як зупиняти кровотечу, накладати турнікет, робити штучне дихання та непрямий масаж серця.

Зберегти життя до приїзду медиків – обов’язкове знання для вчителів і не менш необхідне,  для самих  дітей. Діти повинні знати основні правила першої допомоги, напрацювати відповідні навички та навчитись діяти самостійно у критичних ситуаціях.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень