A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Липоводолинської селищної ради

Продовжуємо командну роботу задля безпеки наших дітей

Дата: 10.05.2024 15:05
Кількість переглядів: 15

В черговий раз представники територіальних підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій України та Національної поліції України у співпраці зі спеціалістом з безпеки в освітньому середовищі відділу освіти, молоді та спорту Липоводолинської селищної ради об’єдналися задля однієї мети - безпеки наших дітей. З метою профілактики  шкідливих звичок зі здобувачами знань 7-10 класів Липоводолинського, Беївського  ліцеїв та Сухогруньської гімназії  проведено ряд зустрічей на тему: «Шкідливі звички та їх негативний вплив на наше здоров’я та майбутні досягнення». Заняття проводилося в різноманітному форматі, з використанням стимулюючих та мотивуючих методів: переглядали та обговорювали  відеофільм про те, які жахливі наслідки мають шкідливі звички для підлітків; для підвищеної пізнавальної активності використали гру-вікторину «Шкідливі звички-шлях біди» з цікавими завданнями, зокрема, складання пазлів викликало особливий інтерес  у підлітків.  Учням нагадали як шкідливі звички впливають на здоров’я, які захворювання  передаються під час куріння, в тому числі, електронних цигарок та вейпів,  про незворотні наслідки алкоголізму, наркоманії та  відповідальність за вживання наркотиків. Обговорили питання хвороби сучасності: інтернет-та гаджет  залежності.                                                                

 В даний час профілактика шкідливих звичок серед неповнолітніх  спрямована на те, щоб допомогти дітям у підлітковому віці усвідомити проблему шкідливих звичок, виробити у них навички захисної поведінки та навчити чинити опір тиску однолітків.

Не залишили без уваги здобувачів знань початкової школи. Спеціаліст із безпеки в освітньому середовищі Наталія Коваленко  та інспектор Роменського підрозділу ДСНС України Ігор  Клепач  підготували та провели заняття - батл для юних  супергероїв під девізом «Супергерої готові до всього!». Така форма роботи дала змогу невимушено поспілкуватися з дітлахами про   всі види небезпек, зокрема, про безпечну поведінку на воді перед початком купального сезону, а нам дорослим, в черговий раз переконатися, що такі заходи мають сенс.

 В результаті проведених заходів охоплено близько 200 учнів.

 
 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень