A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Липоводолинської селищної ради

Новини

Інформаційно-просвітницький захід в рамках тижня безпеки дорожнього руху

В рамках 7-го Глобального тижня безпеки дорожнього руху, 19 травня  в Берестівському ліцеї  відбувся інформаційно-просвітницький захід для учнів   9-11 класів за участю спеціаліста з безпеки в освітньому середовищі громади Коваленко Н.М. та поліцейського з реагування патрульної поліції Роменського РВПГУНПУ в Сумській області Скрипченка С.І.  на тему: «Дотримання правил дорожнього руху». Метою даного заходу  є профілактика дорожньо-транспортного травматизму за участю неповнолітніх та усвідомлення необхідності вироблення навичок дотримання правил безпечної поведінки на вулицях села, міста, заміських дорогах, на транспорті. Особливу увагу було звернено на безпеку руху на двоколісному транспорті,  елементам конструкції мотоцикла , одягу та іншим засобам безпеки,  надання домедичної допомоги в надзвичайних ситуаціях. Обговорювалося питання щодо відповідальності неповнолітніх  за порушення Правил дорожнього руху під час керування мопедами, скутерами та мотоциклами. Акцентувалася увага, що такі порушники  несуть  загрозу не тільки своєму життю та здоров’ю ,але іншим учасникам дорожнього руху. Це була не просто бесіда, а щире спілкування, під час якого ліцеїсти  мали змогу не тільки дізнатися, але й закріпити свої знання з Правил дорожнього руху за допомогою квесту.

09:30 22.05.2023

навчально-тренувальний збір з техніки туризму

Сьогодні вперше за тривалий період відбувся навчально-тренувальний збір з техніки туризму. В парковій зоні Липової Долини учні Липоводолинської та Синівської громад навчались долати особисту смугу перешкод. В рамках навчально-тренувального збору пройшли змагання. Серед юнаків І місце завоювала Герел Ольга з Байрацького ліцею( вона змагалась з юнаками і перемогла). ІІ місце Вовницький Олександр  (Липоводолинський ліцей). ІІІ місце Стешенко Станіслав (Берестівський ліцей). Серед дівчат І місце виборола Кизим Вікторія (Байрацький ліцей) ІІ місце Максименко Каріна (Берестівський ліцей) ІІІ місце Барабаш Маргарита (Липоводолинський ліцей) Дуже приємно, що 26 учнів 8 закладів освіти взяли участь у навчально-тренувальних зборах. Бажаємо всім подальших успіхів і миру!

16:57 18.05.2023

Створена команд "ЗДВ" ("Запобігти. Допомогти. Врятувати") в громаді.

10 травня відбулася робоча зустріч спеціаліста з безпеки в освітньому середовищі Липоводолинської громади Коваленко Н.М. з представниками компетентних служб: інспектором ювенальної превенції сектору превенції Роменського РВП – Гребенюк А.С., фахівцем відділу забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту у Роменському р-ні ГУДСНС України – Білоножком Ю.В., поліцейським з реагування патрульної поліції Роменського РВПГУНПУ в Сумській області – Скрипченком Ю.І., заступником начальника відділу безпечності харчових продуктів Роменського РУ Держпродспоживслужби – Любченко О.В., фельдшером з медицини невідкладних станів Л-Долинської підстанції екстреної медичної допомоги – Стрільцем Д.Г., фаховим психологом – Помазан В.М. та представником органу батьківського самоврядування – Карпенко В.В., в ході якої був підписаний Меморандум про партнерство та співпрацю. Предметом Меморандуму є координація зусиль та спільна діяльність Сторін  меморандуму для досягнення належної організації безпечного освітнього простору в громаді, підтримки належного рівня безпеки учасників освітнього процесу на засадах партнерства та у співпраці поліцейських, рятувальників, органів батьківського самоврядування, фахових спеціалістів, зокрема психолога та медичного працівника. Співпраця між усіма суб'єктами взаємодії з питань безпеки всіх  учасників освітнього процесу ґрунтується на твердженні "Запобігти. "Допомогти." Врятувати".

15:47 11.05.2023

Нарада керівників закладів освіти

08.05.2023 відбулася чергова нарада керівників закладів дошкільної, загальної середньої освіти при начальнику відділу освіти, молоді та спорту Шапран Ю.О., яка розкрила питання про підготовку до проведення літньої оздоровчо-відпочинкової кампанії. 

14:33 08.05.2023

Кубок Липоводолинської громади з міні-футболу

06.05.2023 на стадіоні селища Липова Долина відбувся кубок з міні-футболу. Участь в турнірі взяли шість команд (с.Семенівка, с.Суха Грунь, с.Московське та 3 команди смт Липова Долина),  За результатами запеклої боротьби перемогу отримала команда з Семенівки, ставши чемпіоном турніру.

14:24 08.05.2023

Робочий візит до Липоводолинської громади

03.04.2023 Липоводолинську  громаду з робочим візитом відвідали заступник голови Сумської ОДА-начальника ОВА Олена Бойко, директор Департаменту освіти і науки Сумської ОДА Вікторія Гробова, начальник управління дошкільної, загальної середньої, інклюзивної, позашкільної освіти, виховної роботи, цифрової трансформації та впровадження інформаційних технологій ДОН Сумської ОДА Світлана Бирченко, начальник відділу дошкільної, загальної середньої, цифрової трансформації та впровадження інформаційних технологій ДОН Сумської ОДА Наталія Лобода, котрі проінспектували роботу закладів освіти.

09:09 05.05.2023

І етап гри Сокіл(Джура)

     З  метою виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції, здорового способу життя, формування  духовно багатої та фізично розвиненої особистості 27 квітня  2023 року в Будинку  для дітей та юнацтва Липоводолинської селищної ради на платформі Google Meet проводився І етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») в номінації  «Відун» та «Рятівник». В змаганнях брали участь  7 козацьких роїв,  48 учасників з ЗЗСО Липоводолинської та Синівської громад, а саме: Беївського, Липоводолинського, Берестівського , Байрацького, Синівського, Саївського  ліцеїв.

09:50 28.04.2023

До уваги батьків майбутніх першокласників!

Відповідно до Законів України „Про місцеве самоврядування”, „Про освіту”, „Про загальну середню освіту”, Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 16.04.2018 № 367, наказу Міністерства освіти і науки України від 21.03.2022 № 274 «Про деякі питання організації здобуття загальної середньої освіти та освітнього процесу в умовах воєнного стану в Україні»на виконання рішення виконавчого комітету Липоводолинської селищної ради від 26.04.2023 №84, з метою формування мережі перших класів закладів загальної середньої освіти на 2023/2024 навчальний рік з 28 квітня розпочнеться прийом заяв про зарахування дітей до першого класу. Заяви подаватимуться до 31 травня 2023 року.

15:41 27.04.2023

Безпека – це процес, а не результат

«Безпека – це процес, а не результат» (Брюс Шнаєр). Під таким  гаслом 25 квітня відбулася зустріч спеціаліста з безпеки в освітньому середовищі Липоводолинської  громади, працівників Роменського районного управління ГУДСНС України в Сумській області  з учнями, працівниками, педагогами та адміністрацією Липоводолинського ліцею. В ході дискусії обговорювалося питання безпеки освітнього середовища як одного з пріоритетних напрямків роботи нашої громади. Учні були проінформовані про те,що в разі потрапляння  в ситуацію, пов’язану із загрозою життю та здоров’ю, вони зможуть  звернутися за психологічною підтримкою  до «національної гарячої лінії» для дітей та молоді.  З питань, що стосується  безпечного освітнього простору в нашій громаді - безпосередньо до спеціаліста з безпеки в освітньому середовищі. В ході зустрічі від слів переходили й до практичних навичок. В черговий раз, всі учасники освітнього процесу відпрацьовували алгоритм дій під час сигналу «Повітряна тривога». Учні мали змогу спробувати свої навички при роботі з вогнегасником, приміряли спорядження рятувальника,сиділи в салоні пожежного автомобіля.

13:46 26.04.2023

Обласний конкурс «Зоологічна галерея»

     З метою виявлення та подальшого розвитку творчих здібностей вихованців в еколого-натуралістичному напрямку,  виховання ціннісного ставлення до біорізноманіття свого регіону, різних зоогеографічних областей, розвитку образного мислення і емоційної чуйності  в березні  2023  року в  ОЦПО та РТМ  проводився  обласний етап  Всеукраїнського  конкурсу дитячого малюнку  «Зоологічна галерея». На конкурс було представлено 32 роботи, виконані у різних техніках. Учасники заходу малювали птахів або ссавців, які мешкають на території України, та представників різних зоогеографічних областей світу. Серед учасників стали переможцями та були нагороджені грамотами за зайняті ІІІ місця вихованці образотворчого гуртка Будинку  для дітей та юнацтва Липоводолинської селищної ради(керівник Часниченко О.Ю.). Це учні Сухогруньської гімназії: Шарлай Діана, Драган Данило, Шелкова Тетяна.

15:27 18.04.2023

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень