A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Липоводолинської селищної ради

Новини

Змагання з міні-футболу

     Відповідно до Календаря спортивно-масових заходів дитячо-юнацької спортивної школи Липоводолинської селищної ради на 2023-2024 навчальний рік 11-12 січня 2024 року проходили змагання з міні-футболу «Зима 2024» серед учнів закладів загальної середньої освіти.

15:32 12.01.2024

Нарада керівників закладів освіти

28.12.2023 відбулася чергова нарада керівників закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти при начальнику відділу освіти, молоді та спорту Шапран Ю.О. яка розкрила питання про завершення першого півріччя 2023-2024 навчального року. Основні завдання організації освітнього процесу у 2024 році.  

14:59 28.12.2023

Доброчинна акція до Дня Нового року «Дітям – від щирих сердець»

        Наближається одне з найсвітліших і найрадісніших свят для дітей – Новий рік. Наперодні цього свята дуже важливо зігріти турботою, теплотою щирого спілкування тих, хто потребує особливої уваги. Продовжуючи традиції милосердя і доброчинності  вихованці Будинку для дітей та юнацтва Липоводолинської селищної ради  разом зі своїм керівником  гуртка «Юні умільці»  Вовницькою Г.Ф. долучилися  до  акції «Дітям – від щирих сердець». З великою відповідальністю і креативністю, вкладаючи тепло своїх дитячих сердець,  юні майстри  виготовляли   святкові новорічні  сувеніри та  іграшки.  Всі свої подарунки  вони передали  в інклюзивно-ресурсний центр Липоводолинської селищної ради  діткам, які  його відвідують.

16:38 27.12.2023

Про проведення навчання команд реагування закладів освіти

         У листопаді 2023 року набув чинності  Порядок раннього попередження та евакуації учасників освітнього процесу в разі нападу або ризику на заклад освіти, затверджений наказом  Міністерства внутрішніх справ України та Міністерства освіти і науки України від 18.08.2023  №685/1013. Цим нормативним документом визначено механізм реагування поліції, ДСНС і закладів освіти у разі застосування особою або групою осіб фізичного та/або психологічного насильства (із застосуванням (не застосуванням) різних видів зброї) у закладі освіти та прилеглій до нього території. В кожному закладі освіти громади створено команди реагування та чітко розподіллено обов’язки між її членами відповідно до алгоритму дій у разі нападу або ризику нападу на заклад освіти.

16:33 27.12.2023

Говоримо про правила безпеки під час канікул!

     26 грудня 2023 року , напередодні зимових канікул та новорічних свят , з метою посилення контролю за збереженням життя  й здоров’я  дітей та попередження надзвичайних ситуацій,  в закладах загальної середньої освіти громади  відбулася зустріч здобувачів освіти зі спеціалістом із безпеки в освітньому середовищі відділу освіти , молоді та спорту Липоводолинської селищної ради Наталією Коваленко, поліцейським офіцером громади сектору превенції Роменського РВПГУНГУ у Сумській області Юрієм Логвою, старшим дільничним офіцером поліції ВП №1 (с. Недригайлів) Роменського РВПГУНП у Сумській області Сергієм Стешенко та провідним фахівцем відділу організації  профілактичної роботи та заходів цивільного захисту Роменського районного управління ГУДСУ з надзвичайних ситуацій  у Сумській області Ярославом Шкарупою. Говорили про безпечні зимові канікули. Вкотре обговорили з учнями правила пожежної безпеки, поводження з електроприладами та вибухонебезпечними предметами, дотримання   безпеки дорожнього руху, особливо  в зимовий сезон. Нагадали  дітлахам про безпечне перебування біля річок та водоймищ, розповіли як поводитися під час ожеледиці. Наостанок пригадали, як діяти при виникненні надзвичайної  чи аварійної ситуації, за якими номерами телефонувати. Акцентували увагу здобувачів освіти на заборону в Україні  використання салютів та петард.

16:27 27.12.2023

Активне і здорове дозвілля

З 14 по 18 грудня 2023 року 4 спортсмени Липоводолинської громади взяли участь в Кубку України з армрестлінгу.

14:01 21.12.2023

Перемоги юних краєзнавців

З метою залучення учнівської молоді до пошуково-дослідницької діяльності, виховання поваги та бережливого ставлення до історико-культурної спадщини українського народу у жовтні 2023 року в заочному форматі було проведено обласну краєзнавчу конференцію учнівської молоді «У світі краєзнавчих відкриттів».

15:20 15.12.2023

Насильство - це не ОК! З 25 листопада по 10 грудня 2023 року заклади освіти громади долучилися до участі у Всеукраїнській акції «16 днів проти насильства»

Повномасштабне вторгнення російської федерації в Україну загострило чимало проблем українського суспільства: зменшення рівня доходів, безробіття, втрата місця проживання та ін. Таке соціальне напруження є каталізатором негараздів у родині, що може переростати в насильство. Побої, знущання у сім’ї, дискримінація, обмеження прав та багато інших видів насильства для багатьох є щоденною реальністю, про яку мовчать. Мовляв, усі так живуть, тож треба терпіти. Та це не "ОК", терпіти не треба.

16:38 11.12.2023

Продовжуємо підвищувати культуру безпеки в освітньому середовищі

21 листопада спеціаліст із безпеки в освітньому середовищі Наталія Коваленко, начальник відділу організації профілактичної роботи та заходів цивільного захисту територіального підрозділу державної служби з надзвичайних ситуацій Андрій Смітія та фахівець територіального підрозділу державної служби з надзвичайних ситуацій Юрій Білоножко  завітали на зустріч ліцеїстів  Байрацького ліцею з мобільним класом безпеки. Головною перевагою цього класу є саме мобільність та енергонезалежність. Це дозволить швидко змінювати локації та бути ближчими до укриття.

14:36 22.11.2023

COOL GAMES

В рамках І етапу Всеукраїнського фізкультурно-оздоровчого заходу «Cool Games» 15.11.2023 відбулися змагання учнів закладів освіти Липоводолинської громади ІІ та ІІІ дивізіону. Участь взяли 4 команди ІІ дивізіону  та 3 команди ІІІ дивізіону.

15:11 16.11.2023

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень